Hogyan tervezzünk Infinety videós kampányt?

2021. november 5.

Ahogy arról már mi is írtunk, a videós hirdetések elengedhetetlen részei a kommunikációs eszköztárnak, és ez a trend csak erősödni fog a jövőben. Globálisan a tavalyi év végére már 10-ből 8 hirdető használt mozgóképes kommunikációt, míg ez a szám 2016-ban csak 6 volt. A hirdetői oldalról tehát a kedv és az igény is megvan a videós kampányokhoz, innentől pedig csak a média oldalon múlik, mennyire képes versenyképes, vonzó szolgáltatás csomagot kínálni az Ügyfeleinek. Ennek kapcsán szeretnénk néhány tippet adni, szerintünk hogyan érdemes velünk tervezni, ha a prodlistában szereplenek mozgóképes anyagok.

Mit nyújt az Infinety Video Divízió?

Minden divíziónk megalkotásánál alapvetésként kezeltük, hogy a hirdetőknek sosem kelljen kompromisszumot kötniük, ha két szolgáltatás közül kell választaniuk. Ennek eredményeképpen a videobanner inventorynkat már a kezdetekkor a teljes portfóliónkon elérhetővé tettük. Ez potenciálisan akár havi közel 300 millió hirdetésmegjelenést, 3 milliónál is több videomegnyitást és 500 000-nél is több video CT-t jelent. A kimeríthetetlen inventory mellett átvállaljuk a hirdetések hosting költségét is, hogy Ügyfeleinknek ne jelentsen plusz költséget egy ilyen kampány indítása nálunk. Az említett kompromisszum-mentesség alappillérének tartjuk, hogy a videós formátumainkat (amelyből összesen 16 különböző érhető el) felár nélkül, rendkívül egyszerű anyagleadással ajánljuk, ezzel is megkönnyítve a büdzsétervezést. Mint minden kampányunk esetén, a mozgóképes kommunikációk esetén is top ár-érték arányt és KPI garanciákat vállalunk.

Használjunk programmatic videót!

Miután a – video inventoryhoz hasonlóan – programmatic zónakészletünket is integráltuk a portfóliónk szinte teljes egészébe, így a vásárlói oldaltól függően számos in-stream és in-banner megjelenést lehet nálunk futtatni. A formátumok összeállításában és tesztelésében maximális partnerséget nyújtunk, hiszen látjuk és értjük a nemzetközi trendeket, melyek alapján a mozgóképes hirdetések programmatic rendszereken keresztüli futtatása a digitális szektor egyik alappillére lesz (vagy talán már az is).

Mindent igazítsunk a kampányunk céljához!

Az Infinety Showroomban található – folyamatosan bővülő – formátumkészlet számos kommunikációs koncepciót képes támogatni, így Ügyfeleink könnyedén kiválaszthatják a kampányhoz leginkább illő megjelenést. A Dual Click Video például a felhasználó preferenciájának megfelelően több videót is tud kezelni. A Mayon Video azonnali videoindítást generál egy görgetés hatására átforduló banneren, a Video Olümposz Sticky pedig a képernyő aljához ragadva várja, hogy a felhasználó egy kattintással teljes képernyős, skinezhető videoablakká nyissa.

Mayon Video Desktop

A video bár hagyományosan awareness építő eszköznek számít, egyes formátumok a felépítésük vagy működési mechanizmusuk miatt többféle kampánycélt valósíthatnak meg. A formátum mellett tehát megfelelő vásárlási metódust is javaslunk Ügyfeleink számára a fő KPI-ok ismeretében. A Video Olümposz kétfázisú formátum akár megnyitás alapon is kérhető (a megrendelőnek csak a videomegnyitások után keletkezik költsége), annak Countdown variánsa pedig a megnyitás után maximum 15 másodpercig bezárhatatlan, ezzel gyakorlatilag egy, a pre-rollhoz hasonló átugorhatatlan konstrukciót hozva létre. A Video Olümposz Simple pedig egyfázisú, melynek következtében akár kattintás alapú kampányokban is kérhető. Jól látszik, hogy a három különböző megjelenés három kampánycélban teljesít jól: „soft” user-aktivitás, garantált végignézési ráta, átkattintás. A 16 elérhető formátumunk esetén tehát a végletekig össze tudjuk hangolni a kreatív koncepciót a kampány céljával.

Video Olümposz Countdown

Indítsunk több formátumot párhuzamosan!

A felár nélkül kérhető videós formátumok előnye, hogy egy kampányon belül akár 5-6 féle videós megjelenés is futhat, amelyek eltérő kinézetük és működésük következtében – vélhetően – különböző eredményeket szállítanak le. Ahol csak lehet, ott javasoljuk, hogy ezt használják ki Ügyfeleink, és több formátumot indítsanak el párhuzamosan. Ezzel egyrészt sokrétűbb digitális jelenlétet biztosítunk a márkának, másrészt lehetőség nyílik összehasonlítani a különböző formátumokat azok teljesítménye alapján, ezzel értékes tapasztalatokat gyűjtve egy következő kommunikáció tervezéséhez.

Amennyiben kipróbálná az Infinety videós szolgáltatásait következő kampányában, úgy örömmel várjuk megkeresését a sales@infinety.hu e-mail címünkön, várjuk, hogy bizonyíthassunk!