Szezonalitás tematikák szerint - Videós tartalmak

2020. december 30.

Sorozatunk folytatásaképpen, ezúttal videós tartalmainkat szeretnénk alaposabban bemutatni. Szűkebb tematikájukat tekintve filmes, mesefilmes és közéleti vonatkozású tartalmakról beszélünk, így a hazai internetezők széles spektrumának elérése mellett változatos contentekkel gazdagítják az ingyenesen hozzáférhető online videók kínálatát is.

Az elmúlt 1 évet vizsgálva elmondhatjuk, hogy híroldalainkhoz hasonlóan a videós tartalmakat felvonultató oldalaink is jellemzően márciusban és áprilisban produkálták a legkiugróbb forgalmat. Az év utolsó két hónapjában ugyanakkor mérséklődött a tartalomfogyasztási kedv, ami nem meglepő módon karácsonykor és szilveszterkor érte el a mélypontját.

Hirklikk.hu

A Hirklikk.hu egy önmagát az ellenzék hangjaként definiáló, elsősorban közéleti híreket feldolgozó, ugyanakkor egészség, szépség, gasztro és sport témákat is érintő híroldal. A kínálatunkban már korábban is elérhető banneres megjelenéseken és PR cikk megjelenéseken kívül, szeptembertől már preroll megjelenéseket is tudunk biztosítani a portál Klikk TV néven futó aloldalának videós tartalmaiban.

A preroll megjelenéshez egyébként egy mindössze egy 16:9 képarányú, minimum 1280x720 pixel felbontású és maximum 10 megabyte méretű MP4 videóra van szükségünk. A videó hossza nincs korlátozva, ugyanakkor a fizikai méretkorlátot figyelembe véve mi 30 másodperc alatti videót javaslunk leadni. Ez a specifikáció vonatkozik a Sorozatbarat.club és Kerekmese.hu oldalaink preroll megjelenéseihez leadandó anyagokra is.

Az e.Gemius 2020-as adatai szerint az oldal átlagosan 658.444 látogatót vonz havi szinten, akik hozzávetőlegesen havi 3 millió oldalletöltést generálnak. A legkiemelkedőbb forgalmat márciusban és áprilisban könyvelhette el az oldal, mely időszakban havonta közel 1 millió látogató kereste fel a hírportált. Decemberi adataink szerint a forgalom 40%-a social felületekről érkezik, további 11%-át direkt látogatók teszik ki, a fennmaradó 49% pedig keresőkből és külső hivatkozásokon keresztül érkezik az oldalra.

Sorozatbarat.club

A Sorozatbarat.club létrejöttének célja és sikerének titka egy szabad online közösség összefogása. Az oldal szerkesztői és a sorozatok szerelmesei közös erővel kutatják fel és kategorizálják a különböző szolgáltatóknál tárolt filmeket, míg az oldalon jelenlévő önkéntes fordítók feliratokat készítenek hozzájuk. A oldal mindezek mellett blogként és nagy látogatottságú, élő fórumként is funkcionál.

Az oldalt átlagosan havi 413.621 filmkedvelő látogatja, akik havonta több mint 13.000.000 oldalletöltést hajtanak végre. 2020 tavasza rendkívüli forgalomnövekedést hozott ezen az oldalon is, különösen az április és a május hónapok, amikor a 22 milliót is meghaladta az átlagos havi oldalletöltések száma. Friss adataink szerint a forgalom legnagyobb része, pontosabban 92%-a külső hivatkozások útján érkezik, a fennmaradó 8%-ot pedig a direkt látogatók teszik ki. 

Kerekmese.hu

A Kerekmese.hu méltán kedvelt meséi és karakterei egy kis családi vállalkozásban születnek, Vass Mónika és Tavaszi László alkotómunkája nyomán. Saját bevallásuk szerint, az ihlet forrása mindig a saját életük. A történetek hétköznapi élményekből és problémákból táplálkoznak és rengeteg közös ötletelés útján transzformálódnak végül dalokká és mesékké.

A Kerekmese.hu átlagosan havi 24.000 látogatóra tart számot, akik havi szinten 152.000 oldalletöltést végeznek. A forgalom 40%-a keresőkből érkezik, 35%-a direkt látogatókból áll, 25% pedig social források és külső hivatkozások útján keresi fel az oldalt. Júniustól elindult a KerekMese alkalmazás is, ami azóta is töretlenül növekszik. Havi szintem az applikációt 4.255 egyedi látogató használja, akik 29.604 oldalletöltést hajtanak végre az eddigi adatok alapján. Az oldal májusban csatlakozott a portfóliónkhoz, így a tavaszi időszakra nézve nem szolgálhatunk adatokkal, ugyanakkor a bevezetőben említett mérsékeltebb év végi forgalom itt is megfigyelhető volt.

Amennyiben bemutatott felületeink bármelyike felkeltette kommunikációs céllal rendelkező olvasóink érdeklődését, várjuk szíves megkeresésüket a sales@infinety.hu címen! Amennyiben pedig tartalmával a hazai piac egyik vezető, független médiaportfóliójához szeretne csatlakozni, kérjük vegye fel a kapcsolatot kollegánkkal a portfolio@infinety.hu e-mail címen!