Regionális híroldalak az Infinety portfóliójában

2019. augusztus 22.

Tovább szélesedett az Infinety célzott elérést nyújtó weboldalainak kínálata miután májusban csatlakozott portfóliónkhoz három kelet-magyarországi híroldal, a civishir.hu, a borsodihir.hu valamint a szabolcsihir.hu.

Igencsak ritkaságnak számítanak a médiatermékek között azok a weboldalak, melyek egy országon belül, egy adott régió vagy település lakói között képesek kimagasló affinitást produkálni. Ennek az a legfőbb oka, hogy az internetezők médiafogyasztási szokásaira a lakóhely általában jóval kisebb hatással van, mint egyéb demográfiai tényezők, például a nem és az életkor. Az érdeklődést utóbbi két faktor jóval erősebben befolyásolja, mint az, hogy egy országon belül pontosan melyik városban él valaki. Ezért is számítanak különlegesnek a médiapiacon azok a regionális híroldalak, melyek egy adott település, megye vagy régió híreivel foglalkoznak, ezáltal a helyi internetezők tájékozódási pontjaként funkcionálnak.

Az Infinety portfóliójában a három kelet-magyarországi híroldal csatlakozása révén immár öt olyan felület is elérhető, melyek e ritka kategóriába sorolhatók, ezeket igyekszünk röviden ismertetni blogbejegyzésünkben.

Ittlakunk.hu

A havonta közel kétmilliós oldalletöltési forgalmat produkáló híroldal a főváros történéseiről nyújt naprakész tájékoztatást. Látogatói nagyrészben (60%) Pest megyei lakosok, a budapesti internetezőkre 210-es affinitással bírt július hónapban. Minden kerületnek külön aloldala van, melyek a főoldalról egyből elérhetők.

Fmc.hu

Székesfehérvár online magazinja havonta átlagosan több, mint 100 ezer felhasználót ér el, emellett kimondottan affinis a Fejér (222) és Veszprém (288) megyei lakosokra. Az oldalon kultúra, valamint életmód rovat is színesíti a tartalmat.

Civishir.hu

A debreceniek által közkedvelt híroldal magas színvonalon számol be a város és környéke legfontosabb eseményeiről. A közéleti és gazdasági hírek mellett a régió népszerű sportklubjai is kiemelt hangsúlyt kapnak az oldalon. A látogatók közel fele az alföldi régiókban él, és minden harmadik felhasználó Hajdú-Bihar megyei, ez 774-es affinitásnak felel meg a megye lakosaira. A portál a közösségi médiában is aktív, a modern hírfogyasztási trendeknek megfelelően a civishir.hu-nál is domináns forgalmi forrásnak (40%) számít a Facebook.

Szabolcsihir.hu

A szabolcsiak lapja havonta több, mint 100 ezer egyedi látogatót vonz, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiekre pedig 615-ös affinitást mutatott júliusban.

Borsodihir.hu

Az észak-magyarországi régió internetezői között számít kedvelt hírportálnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén (236) és a Heves megyei (169) kisvárosok, községek lakóira is affinis.

A több százezres forgalmat generáló regionális híroldalaink a Hírek, Információk tematikus csomagunk részeként is elérhetők hirdetőink számára, kiváló célzott elérést biztosítva az adott régióra, megyére vagy akár városra vonatkozó digitális kommunikációkhoz.