Infinety Video Network - ezért érdemes tervezni vele

2023. március 22.

A mozgóképes hirdetés kifejezetten hosszú múltra tekint vissza, az első videó alapú hirdetés 1941-ben jelent meg az Amerikai Egyesült Államokban, melyben a Bulova amerikai óragyártó 9$-ért vásárolt hirdetési felületet egy 10 másodperces TV spot-ra. Azóta már alappillérré vált a videós hirdetési megoldás, mely a digitális hirdetési piacon is hatalmas teret nyert magának, melyet a kampányokban történő hatékonyságának, illetve egyre bővülő videós formátumkészletnek is köszönhet. Blogbejegyzésünkben az online videós hirdetés néhány előnyét mutatjuk be.

Catches the attention

Az online videós hirdetések egyedülálló módon képesek megszólítani és felkelteni vásárlási érdeklődést a felhasználókban. Mivel az audiovizuális megjelenések szinte azonnal elkapják az userek figyelmét, így a jobb üzenetátadás mellett átlagosan magasabb kattintási arány és konverziós ráta érhető el, mint a statikus képi kreatívval futtatott hirdetések esetében.  Az erre a megjelenési formára alapozott hirdetések robbanásszerű növekedése kéz a kézben járt az elérhető formátumkészlet szélesedésével. Az Infinety Video Networkjén például már 28 felármentes formátum közül választhatnak Partnereink, különböző kampánycélokhoz igazítva, mint például a performance kampányokhoz javasolt Video Olümposz Simple formátumunk, vagy az átugorhatatlan verzióban is elérhető, és awareness kampányokban kiváló választásnak számító Video Superscreen. A hatékonyságot növelő további megjelenési lehetőségek a Showroomunkban megtekinthetők működés közben is.

“Marketing is no longer about the stuff that you make, but about the stories you tell.”

A fenti mondatot Seth Godin-tól idéztük, és tökéletesen leírja az egyik előnyét a videós hirdetéseknek, hiszen az egyik leghatékonyabb megoldás storytelling-re. A történetmesélésen alapúló hirdetés esetében a célközönséget nem csupán információkkal szeretnénk ellátni, hanem egy történet mentén keltünk hatást a nézőre, mely a jobb márkaasszociáció mellett érzelmi kötődést is hatékonyabban váltja ki.  Az elérhető formátumkészletünk segítségével számos módon tudjuk támogatni történet elmesélését, legyen szó akár képi elemek elhelyezéséről a videó mellett vagy épp átugorhatatlanság hozzáadásáról a biztos kulcsüzenet átadás érdekében.

Measurement

Általánosságban a digitális platformok nagy előnye, hogy rendkívül jól mérhetőek, így például a TV vagy OOH megjelenésekkel szemben transzparensebb módon, objektív adatok alapján lehet az eredményességet megítélni. A mozgóképes kampányok során a standardnak tekinthető mutatók mellett (pl.: hirdetésmegjelenés szám, kattintásszám, stb.) további – az Infinety Video Network szolgáltatásai között megtalálható – mérési megoldások is elérhetők, mint:

  • Indítások száma: Hányszor indult el a videó?
  • Végignézés – első kvartilis: Azon videó lejátszások száma, amelyek elérték a videó hosszának 25%-át.
  • Végignézés – második kvartilis: Azon videó lejátszások száma, amelyek elérték a videó hosszának 50%-át.
  • Végignézés – harmadik kvartilis: Azon videó lejátszások száma, amelyek elérték a videó hosszának 75%-át.
  • Végignézés – negyedik kvartilis (befejezett): Azon videó lejátszások száma, amelyek elérték a videó hosszának 100%-át.
  • Átlagos nézettség: Átlagosan a videó hány százalékát tekintette meg a felhasználó?
  • Átlagos megtekintési idő: Átlagosan hány másodpercet néztek meg a videóból?
  • Teljesítettségi arány (view-through): Videók végignézéseinek száma arányosítva a videók elindításának számával.

Partnereink számára a fenti méréseket egy független, hitelesített 3. oldali szereplő bevonásával végezzük, akik az ilyen típusú tartalmak mérésére specializálódtak.

Buying methods

Az előző bekezdésben bemutatott mérési lehetőségek nem csupán a kampánysikeresség visszamérését biztosítják, hanem számos olyan konstrukció válik elérhetővé, melyekkel a különböző kommunikációs célokat tudjuk szolgálni. Az Infinety Video Networkjén szinte minden kampánycélhoz tudunk hozzá illő és a teljesítményt szolgáló elszámolási megoldást nyújtani, mint:

  • klasszikus fix idő alap
  • AV, Viewable Impression (látható megjelenés) vagy UV alap
  • CT alap
  • Videó megnyitás alap
  • Layer + 5 másodpercig unksippable beállítás
  • Preroll megjelenés

Legyen szó image, awareness vagy akár performance jellegű kommunikációról, költséghatékony megoldások mellett, garanciák mentén nyújt megoldást videós divíziónk. A különböző metódusok mellé elérhető és felármentes videós formátumainkról a sales@infinety.hu-ra írt emailben is lehet érdeklődni.