Hatékony videós kampány 3 lépésben

2024. március 26.

A digitális hirdetési piacon töretlenül növekszik a videós formátum népszerűsége, mely nem csak annak köszönhető, hogy megváltozott a felhasználók médiafogyasztási szokása, hanem annak is, hogy bizonyos kampánycélok esetén hatékonyabb üzenetátadást tud biztosítani, legyen szó story telling-ről vagy épp termék bemutatásról.

Blogbejegyzésünkben bemutatunk 3 olyan szempontot, melyek figyelembevételével eredményesebb videós kampány érhető el.

1. Határozzuk meg a kampány célját

Természetesen a videós kampányok tervezésénél sem elengedhető a jól körbehatárolható kampánycél meghatározása, mely megadja a tervezés további részéhez az irányvonalat. A klasszikus banneres megjelenésekhez hasonlóan természetesen itt is lehet performance célú a kommunikáció (mondjuk forgalomterelési céllal) vagy épp image célú, viszont egyedi, a banneres hirdetéseknél nem értelmezhető célokkal is tudunk tervezni, mint például a story telling vagy épp a nézettség maximalizálás. Minél pontosabban sikerült kiválasztanunk, hogy milyen szempontoknak szeretnénk, ha megfelelne a hirdetési kommunikációnk, annál hatékonyabb és KPI-okra lebonthatóbb eredményeket tudunk elérni a futtatás során.

2. Válasszunk a kampánycélhoz igazodó formátumkészletet

Elsőkörben azt érdemes eldönteni, hogy a kommunikációs céljainkat mely megjelenési forma támogatja a legjobban, az in-stream vagy az in-banner megjelenés. Az in-stream megjelenés a kvázi klasszikus pre-roll megjelenés, mely esetében valamilyen videós tartalom előtt indul el a videós hirdetésünk, míg az in-banner videós hirdetés esetén a videó banner az oldalba ágyazva (vagy épp az felett, layer megjelenésként) jelenik meg. Korábbi blogbejegyzésünkben már összehasonlítottuk a két megoldást, de röviden szummázva mind a kettőnek meg van a helye a digitális hirdetési megoldások között, érdemes őket kombinálva használni, performance célok esetén az in-stream megjelenést előtérbe helyezve, míg image célok esetén az in-banner hirdetéseket felülsúlyozva.

A pre-roll hirdetéseknél formátumokról nem tudunk beszélni, viszont az in-banneres megoldás számos lehetőséget nyújt arra, hogy tovább cizelláljuk a kampányt. A Showroom-unkban már közel 30 in-banner videós formátum érhető el, melyeket a különböző célok szem előtt tartva fejlesztettünk le. Performance célú kommunkációkhoz olyan megoldásokat érdemes választani, melyek egy fázisúak, mint a Video Olümposz Simple formátumunk, melyet képi elemekkel lehet egyedivé varázsolni és kattintás után egyből a landing oldalra érkezik a user.

 

Image célú kommunikáció esetén többfázisú videós megoldásinkat is javasoljuk, melyek látványos megjelenést biztosítanak, mint például az évek óta egyik legnépszerűbb formátumunk, a Video Olümposz, mely első fázisában képi elemekkel megtámogatott, beágyazott in-banner videós megjelenés, kattintás hatására pedig tartalom felett, háttérszponzorációval és immáron már hanggal együtt nyílik meg a hirdetés.

 

Amennyiben a story telling vagy a garantált nézettség a cél, úgy érdemes olyan formátumkészletben gondolkodni, melyek valamilyen unskippable megoldással rendelkeznek. Ebben az esetben a megjelenés egy 5, 10 vagy 15 másodperces átugorhatatlanságot kap, ezzel garantálva az üzenetátadást. Az egyik legnépszerűbb megjelenésünk ebben a kategóriában a Video Supersticky, mely mobilon érhető el és a tartalom felett megjelenő videós formátum.

 

3. Vásárlási egység meghatározás

A 2. pontban ecsetelt formátumkészlet nem csak a kampánycélhoz való igazítást segíti, hanem számos vásárlási metódus kialakítását is lehetővé teszi, ezzel pedig hozzájárulva az eredményesebb kommunikációhoz. Az Infinety Video Networkjén szinte minden kulcsmetrikához tudunk hozzá illő és a teljesítményt szolgáló elszámolási megoldást nyújtani, mint:

  • klasszikus fix idő alap
  • AV, Viewable Impression (látható megjelenés) vagy UV (egyedi felhasználó) alap
  • CT alap
  • Videó megnyitás alap
  • Layer + 5 másodpercig unksippable beállítás
  • Pre-roll megjelenés

Legyen szó image, awareness vagy akár performance jellegű kommunikációról, költséghatékony megoldások mellett, garanciák mentén nyújt megoldást videós divíziónk. A különböző metódusok mellé elérhető és felármentes videós formátumainkról a sales@infinety.hu-ra írt emailben is lehet érdeklődni.