Villámgyors reach-építés long-tail portfólión

2022. augusztus 31.

Bár a hirdetői igények egyre szofisztikáltabbak, illetve a technológiai újítások is egymásnak adják a kilincset, a digitális hirdetések fő célja továbbra is nem más, mint minél nagyobb számosságban, minél költséghatékonyabban érjük el a célcsoportunkat a számukra releváns üzenettel. A relatíve gyors és olcsó reach építése a köztudatban továbbra is a TV fennhatósága, ám mi ezt ebben a rövid írásunkban megkíséreljük cáfolni, kiegészíteni.

A long-tail portfólió lényege, hogy a tengernyi, 180-nál is több weboldalunkon nem 1-2 nap alatt érjük el a portfólió látogatottságának maximumát, hanem az néhány hét alatt éri el a plafont (sőt, valójában negyedéves távlatban is növekszik az aggregált elérésünk).

A Gemius segítségével megvizsgáltuk, hogy milyen teljesítményt nyújtunk néhány kereskedelmileg kiemelt célcsoport (18-49 ABC, nők, férfiak, 15-29 évesek és főbevásárlók) elérésében egynapos, egyhetes, kéthetes és egyhónapos időtávlatokban, valamint a különböző platformokon:

A fenti diagramokból jól leolvasható, hogy havonta valamennyi kiemelt célcsoport 70-73%-át érjük el egy hónap alatt, viszont már körülbelül egy-másfél hét elteltével annak 50%-a megfordul a portfóliónkon. A reach-építő kampányok a legritkább esetben 1-2 naposak (bár ennyi idő alatt is 10-20%-nyi célcsoportba tartozó usert elérünk), így néhány hetes kommunikáció alatt óriási volumenű elérést tudunk nyújtani Ügyfeleinknek.

Az elérésmaximalizáló kampányok hatékonyságát tovább fokozzuk az UV alapú vásárlási konstrukcióval, ahol a megrendelés és az elszámolás alapja is az elért egyedi felhasználók számossága. Ennek előnye, hogy már a megrendelés pillanatában látszódik, hogy mekkora büdzséből minimum hány egyedi felhasználó fog találkozni a márkaüzenettel. Az egyedi vásárlási metódus mellett a felár nélküli Rich Media használat kihasználását is javasoljuk Partnereinknek, hiszen az awareness kampányok fontos építőeleme a látványos kreatív, melynek hatására a márkaüzenet jobban megmarad a felhasználóban.

Verhetetlen ajánlatokért keressen bennünket a sales@infinety.hu oldalon, mindenben állunk rendelkezésére!