Utazás tematikus csomaggal erősítünk a nyári időszakra

2018. május 4.

Nyakunkon a nyár, és ezt már az áprilisi hőmérsékleti adatokon is észrevehettük. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján 1901. óta idén volt a legmelegebb az április. Nem is ültünk mi sem ölbetett kézzel, ezért portfóliónkba visszahoztuk Utazás tematikus csomagunkat, ahol könnyen el lehet digitális környezetben érni az utazni vágyó felhasználókat.

Portfóliónkon kiemelt figyelmet kapnak a belföldi utak és kirándulások, ezért tematikus csomagunk a néhány napos kirándulásokat, wellnes-hétvégéket preferáló családosokra és fiatalokra koncentrál.

Bejegyzésünkben röviden felsorakoztatjuk Utazás csomagunk néhány zászlóshajóját, melyeket kimondottan a nyári kommunikációs kampányokhoz ajánlunk hirdető partnereink figyelmébe.

Termalfurdo.hu

A hazánk termálvízekben szinte egyedülállóan gazdag a világon, amely adottságra az évek folyamán komoly turisztikai infrastruktúra épült. Az ország számos pontján találhatók meg gógy- és termálfürdők, ezért érdemes kiemelni a témát nem csupán turisztikai, de marketing szempontból is.

Termalfurdo.hu a magyarországi termálfürdők mellett, wellnes, egészségturizmus és fürdőzési életmód témákban vezető website a digitális piacon. Látogatottsága havi szinten stabilan eléri a 200 000 egyedi felhasználót, de a nyári hónapokban még ezt az értéket is meghaladja. Változatos tematikájának köszönhetően széls célcsoportot képes lefedni, de leginkább a 40+ éves korosztályt, illetve a magas státuszú usereket éri el a legmagasabb affinitás mellett.

A site egy három főből álló oldalcsoport tagja. A csoportot erősíti a strand.hu oldal, mely az épített és szabadtéri strandokat egyaránt bemutatja és a termalfurdo.hu-hoz képest fiatalabb célcsoportot kíván megszólítani. A harmadik tag pedig a termalfurdo.hu éves projektjének, az Év Fürdője közönségszavazásnak a webes felülete (azevfurdoje.hu), mely idén 2018. június 1-én indul útjára.

 Kirandulastippek.hu

Kirándulni rengeteg ember szeret, Kirándulást szervezni, viszont már nem olyan sokan. A kirandulastippek.hu rengeteg időt spórol a kirándulni vágyóknak, hiszen egyhelyre gyűjt minden hasznos információt, legyen szó akár csak egynapos belföldi túráról vagy egy több napos külföldi természetjárásról. Az oldal "ars poetica-ja" szerint "kiemelt hangsúlyt kapnak a könnyen bejárható erdei, hegyi túrák, a gyerekekkel, családdal utazóknak szánt programok, a kerékpártúrák.

Az oldal Magyarország és a környező országok legizgalmasabb és leggyakrabban látogatott látnivalóit mutatja be, hol személyes tippekkel hol pedig hasznos külső hivatkozásokkal mélyítve a tartalmat. A tartalom nem csupán profi túrázóknak, sőt inkább az átlagturistáknak szól bemutatva a legideálisabb gyalogtúra útvonalakat, szállásokat, éttermeket és fürdőket.

A kirandulatippek.hu a tavaszi szezonban havonta 135 ezer egyedi túrázót ér el. Az oldal látogatói javarészét a 18-40 éves korosztályból kerülnek ki, és nagyobb a súlyuk a magas státuszú, magas iskolai végzettségű felhasználóknak is.

Iranymagyarorszag.hu

 Az Irány Magyarország! egy olyan digitális portál, ahol a hazai nevezetéssegek, aktuális kulturális programok, konferenciahelyszínek, wellness-lehetőségek és szállások teljes tárháza található meg. A site több éve oszlpos tagja a hazai turisztikai csatornák csoportjának, ennek megfelelően az egyik leglátogatottabb ilyen jellegű oldal, havonta 117 000 hazai egyedi látogatót ér.

 

A site magyar nyelvű tartalom mellett szolgáltat angol és német nyelvű verziót is, hogy így segítsen a külföldről hazánkba látogató turistáknak eligazódni a kulturális programok között. Nagy segítség a látogatóknak, hogy az oldal gyűjti a SZÉP-kártya elfogadóhelyeket és az aktuális akciókat szállásadóktól, programszervezőktől.

A site-on többségben vannak a női, elsősorban 40+ korosztályból kikerülő látogatók.

Forrás: Gemius-DKT, 2018.